FyzWeb  články
Pozvánka na GIFT workshop 20092008-09-25 

V dubnu 2008 jsem měl jako jeden ze dvou českých učitelů možnost navštívit konferenci (nebo chcete-li workshop), kterou pro učitele z celého světa pořádá Evropská geofyzikální unie (EGU). Protože jsem na této akci byl již dvakrát, nemám šanci se účastnit potřetí. A protože je účast českých učitelů velmi vlažná, snažím se na akci upozornit.

GIFT workshop (podle anglického Geosciences Information for Teachers) proběhne v roce 2009 v termínu 19. až 22. dubna ve Vídni. Tématem celého semináře je "Země z vesmíru". Ve spolupráci s Evropskou kosmickou agenturou (jejíž součástí už přístí kalendářní rok budeme) proběhnou přednášky o kosmických projektech ESA, které pomáhají v pozorování Země, o zkoumání topografie oceánů, změn výšky hladiny světových oceánů, sopečné činnosti atd. Součástí jsou i praktické ukázky pro výuku v hodinách, např. užití výukových materiálů ESA. Jako učitele fyziky by mne zaujal přehled o GPS navigaci a plánování nového pozičního systému Galileo. V neposlední řadě můžete na konferenci sami představit svou výuku, vyvěsit plakát o projektu, který zrovna rozjíždíte aj. EGU navíc učitelům (hlavně z východoevropských zemí, kam Českou republiku řadí)platí výlohy spojené s cestou a pobytem ve Vídni.

Pokud se chcete zúčastnit, stačí splnit jediné: do 1. listopadu 2008 odeslat přihlášku, která obsahuje:

  • jméno žadatele, kontaktní informace, e-mailová adresa jméno školy a adresa
  • seznam předmětů, které učíte, včetně věku studentů
  • uvedení znalostní úrovně angličtiny (ve které celá konference probíhá)
  • popis Vašich aktivit jako vedoucích pracovníků (Jste garantem fyziky/biologie/chemie? Vedete nové kantory? Spolupracujete na vzdělávacím programu školy?)
  • doporučující dopis od vedení školy

Vše potřebné je uvedeno v příloženém dokumentu. Pokud budete potřebovat s čímkoli pomoct, klidně se na mě obraťte (pudajr@gmail.com). Velmi rád Vám pomůžu se na konferenci dostat. Sám bych na ni rád jel :-(

Autorem článku je Petr Pudivítr.