FyzWeb  články
Matfyz hledá filmové talenty, přihlaste svůj experiment2012-03-13 

Filmová znělka od majitele zlaté sošky Anděla, festivalové ozvěny, ubytování pro soutěžící zdarma a vystoupení nejen studentských kapel v rámci doprovodného programu... Matematicko-fyzikální fakulta UK se v červnu změní ve studentské festivalové městečko.

Festivalová přehlídka MFF UK FilmFest 2012 určená především studentům základních, středních a vysokých škol proběhne ve dnech 15. a 16. června v Praze-Troji. Jaké snímky na filmové soutěži Matematicko-fyzikální fakulty UK uvidíte, záleží i na vás. Až do 29. dubna můžete přihlašovat své vlastní snímky s tematikou z oblasti matematiky, fyziky a informatiky. Lze přihlásit i krátké filmečky, např. záznam experimentu, záznam části netradiční vyučovací hodiny … fantazii se prostě meze nekladou.

Všechny přihlášené filmečky posoudí do 18. května programový výbor a vybere přibližně 30-50 soutěžních snímků, které se budou během FilmFestu promítat. Snímky soutěží v kategoriích: Cena za nejlepší snímek, Cena za autorský přínos, Instituční cena, Cena pro mladé vědátory, Divácká cena a Cena čtenářů Idnes.cz/Technet.cz.

Vítězové se mohou těšit na ceny v hodnotě více než čtvrt milionu korun.

Vstup na dvoudenní soutěžní festival v Praze-Troji bude stejně jako ubytování pro mimopražské soutěžící zdarma. Na festivalu nebudou chybět debaty s profesionálními filmovými tvůrci, kteří utekli od přírodovědných oborů, vystoupení Dr. Vodňanského či Thoma Hermana alias Drama Jacqua. Doprovodné hudební programy rozšíří i festival studentských kapel.

Letáček: http://filmfest.mff.cuni.cz/download/mff_ff_2.pdf

Přihláška: http://filmfest.mff.cuni.cz/